idalovisarebecka

Alla inlägg den 21 juli 2011

Av ida larsson - 21 juli 2011 23:54

Så mysigt att ha familjen här, har saknat dem så otroligt mycket. Synd att det är så långt mellan småland och västernorrland, så man får träffa dem så sällan. Men man uppskattar verkligen dem sjukt mycket när man träffar sin familj 2-3 gånger per år.

Nu bor vi alla i min lilla 1a. Trångt, livfullt och mysigt. Nu har jag tagit tillbaka min säng igen och pappa och Hedda fick snällt flytta in till köket. Johanna och Kalle sover på soffan och Anton får snällt sova på golvet. Chefen ska ju ha det bäst -alltså jag då!  ;)

I min flyktingförläggning AB: ingår det en livfull 7 åring tjej som har miljoner med myror i benen och blir hög av cola och som har världens goaste leende, envis och så, söt! En 12 årig kille som blir supernöjd om han får maxmat och godis, en munter ingrodd smålänning till pappa som har världens största hjärta. En glad och omtänksam tjej som gör pappa sjukt lycklig och mig med ,när jag ser hur glada de gör varandra. Samt min egna och specilla bror som får min tillvaro i Övik att bli bättre än bäst-älskade lillebror min! <3


Har blivit bjuden på mat ikväll på public och njutit av mitt underbara sällskap. Vi har också varit vid  vid Guldkusten och uppe på Valsberget och visat dem utsikten över Övik. Pappa blev alldels såld, : Gud va fint, så här fint har jag då inte sätt innan. Han är för söt! Sen blev det sängen för mig, trötta lilla jag och de andra roade sig i badhuset några timmar. 


Vi tog oss en sväng upp till Malin och Peter med och som tur var slapp jag vara tolk. Gick ju bättre än förväntat. Dock kan inte pappa och Malin prata med varandra i tel, Malin förstår inte vad pappa säger. De märkte vi på sjukhuset när hon skulle prata med han! Småländska är som grekiska för norrlänningar har jag märkt ;)


             






Av ida larsson - 21 juli 2011 16:21

Idag, just nu är det någon flicka där ute som blir könsstympad.Där man skär bort, skadar och syr igen kvinnans yttre könsorgan. UNICEF uppskattar idag att det lever mellan 70-140 miljoner kvinnor som blivit könsstympade. Det finns 3 olika könsstympningar. Det första tar man sönder klitoris med något vasst, så den blir förstörd. Det andra är att man skär bort delar av blygläpparna och klitoris. Det sista och mest hemska är att man skär bort både inre och yttre blygläpparna, klitoris för att sen sy ihop och lämna någon millitmeter stort hål för urin och mestration samt för att kunna ha sex. Den lilla öppningen sitter långt vid ändtarmsöppningen, vilket leder till att urinet färdas i det igensydda blygläpparna och bakterina frodas.  Infektioner är ett faktum. Detta brukar göras med något vasst, som en glasskiva från en flaska, knivar eller det man kommer åt.Det är oftast någon äldre kvinna i byn eller babarer som utför ingreppen. Instrumten är smutsiga och ingen bedövning ges. Man utför detta på flickorna i 4-8års oftast. Men man utför det även på mindre flickor och vid förlossningar. Vid förlossningen skär man upp det gamla såret för att kvinnan ska kunna föda, sen syr man igen allt igen. Många kvinnor dör i barnsäng pga alla bakterier som hon får upp i underlivet.  Könsstympning är ett sätt att få sina döttrar bortgifta. Detta är en långt tillbaka tradition som utförsa i stora delar av Afrika, men även Arabiska halvön, kurdistan och Asien.Den har inget med religionen att göra utan är en inmatad rutin som genomförs varje dag i 2000-talet!




under ingreppet

  • smärta och smärtchock
  • svårigheter att kissa
  • blödningsrisk, sepsis
  • infektioner och blödningschock
  • skador på urinröret och andra närliggande organ

Efter ingreppet

  • smärta och värk i underlivet
  • klåda
  • svåra smärtor vid samlag
  • ärrbildning
  • svårigheter att bli gravid
  • svåra menssmärtor
  • infektioner
  • problem vid förlossning
  • psykiska smärtor


Man gör ingreppet för att kontrollera kvinnans sexualitet, då hon inte njuter av samlaget kommer hon inte vara otrogen mot sin man. Samt att man kan se att hon är oskuld när hon gifter sig. Detta ses som satus och är en viktig del i när mannen väljer sin kvinna. Att hon är "ren". Idag jobbar den Afrikanska Unionen OAU för att förhindra könsstympning. Även FN har fördömt detta och jobbar för att minska detta plågeri rent ut sagt. - mina egna ord!




Som sagt världen är upp och ner! Detta pågår nu, hela tiden och har gjort det i 3000 år, det skulle ha stoppats igår! Jag förstår mig inte på hur man skulle kunna skada sitt barn på detta sätt. När kvinnorna vet om smärtorna, plågeriet de lever med varje dag. Varför utsätta sin dotter för samma hemska upplevelse? Tradition kiss my ass! Blir så arg när det pågår sådant på oskyldiga barn. Vi lever så långt ifrån denna verkligheten att vi inte ens kan tänka oss in i deras värld. Men deras värld är för mig åt helvet och jag önskar man kunde stoppa det..Tur det finns eldsjälar där ute som åker till dessa länder och arbetar för att skydda dessa barn och rädda deras framtid. Hatten av för dessa fina männsikor, som tänker på andra före sitt egna. Men om fler reagerar och om omvärlden skulle säga stopp tror jag att man skulle få slut på detta tidigare. Varför inte skriva mer om det i media, låt världen få veta och låt oss alla gå samman. För att göra  något åt situationen som händer just nu!!!!.Vi har alla världen i vår hand, frågan är vad just du gör för världen!?




Av ida larsson - 21 juli 2011 12:45

 




Serier hit och serier dit, ja en massa skit på tv finns det ju alltid att se. Men så uppfanns kvinnoserien - gudagåvan - pluggförstöraren-sömnkatastrofen- godisätande serien-sex and the city!

Så underbar, så klockren, så fucking good! Varför? Jo de äger ju!

När livet känns piss, när kärleken gått åt helvete, när tentaplugget är här då - då åker glasspaketet fram och då  slår jag på dvd-boxen och njuter.

Denna serien har allt som en serie ska ha, SEX, SEXPRATA, SANN VÄNSKAP, KÄRLEKSPROBLEM, SNYGGA MÄN SOM MAN KAN DREGLA OCH DRÖMMA OM  och  SÅ KLART MER SEX!!


Jag känner igen mig i Carrie och Samatha, jag vill ha kärlek jag tror på kärlek, men jag har svårt att släppa in någon i mitt liv. Det ska vara någon speciell, han måste ha DET. För jag klara mig så bra själv, jag behöver ingen kille för att må bra. Men så har de dykt  upp män som får mig att lätta  på mina spärrarna och jag har låter dem komma mig nära. Jag ångar inget jag gjort, jag har kämpat för dem jag tyckt om. Jag har svikt mig själv och de jag tyckt om. Men för alla tårar, för alla  skratt, för varje kamp, för varje bråk, för varje fundering och känsla har jag kommit en bit närmare den som passar just mig. I mitt liv har 3 män lyckats fånga mitt hjärta de har fått mig att flyga och falla. Dessa män bär jag med mig i mitt hjärta, de är en del av mig och jag kommer alltid tycka att de är så speciella för mig. För de har fått mig  att må bra, fått mig att dagdrömma om dem, sakna dem, gett mig trygghet och värme.De har varit mina bästa vänner. De är fina, de är speciella och de har har också gjort misstag. De har svikit mig och jag dem, men ska kärleken vara enkel vill jag inte vara med!!. För kärleken ska vara som livet, man ska kämpa och hitta en väg tillsammans som en enda person. Där respekt, tillit och känslor spirar. De  har har gett mig så mycket, och jag har lärt mig att varje dag med dem varit en äventyr, en historia som kommer forma min framtid. Jag vet vad jag vill ha och jag kommer få det med! När tiden är inne. Kanske därför jag älskar sex and the city. Man tillåts att misslyckas, man tillåts att känna, man tillåts att göra gala saker och även om man får 10 000 brustna hjärtan så försvinner inte hoppet om att återigen få uppleva pirrande magar, heta seaxstuder, nervösa ögonblick med nya männsikor.


Dessa 4 kvinnor håller ihop som sanna  vänner, de sviker inte varandra, de står vid varandras sida genom hela serien, de stöttar, de hjälper, de dömmer inte och de är beroende var varandra inte av sina män. De har alla varsin personlighet, pryda Charlotte som drömmer om att hitta den rätta, Carrie som dejtar fel män och dras åt sitt ex hela tiden, Miranda som är en bitter advokat med den taggarna utåt samt Samatha som knullar allt som kommer  hennes väg. GIRLPOWER GIV ME MORE!



Mer Samatha åt folket säger jag bara! Hon är brutalt ärlig, skäms inte för att hon älskar män och sex, hon är trygg i sig själv och även om hon är hård på utsidan finns det ett gott hjärta på insidan. Idag är det så mycket hur vi ska vara, vad vi får säga och tycka, för att passa in i svensson svensson ligan. BOORING!

Här får man följa tjejerna genom deras  liv i Manhattan,på lyxiga barer, VIP, resturanger, otrohetsaffärer, giftemål,sexproblem,svärmorsproblem, lebbsex, graviditetsproblem, rädslor och bitchiga brudar med brustna hjärtan  för att sen få följa med rakt in till männens sovrum.  Verkligheten för många brudar där ute. 

För mig betyder vänskap allt, de går före allt och kommer alltid att göra. Spelar ingen roll hur kär jag blir, så väljer jag att umgås med mina vänner före killen. 

Men tuvärr finns de de som säger att de är vänner- men som dömmer sina vänner för deras handlingar, deras val och dras åsikter.  De pratar illa om deras "såkallade" vänner och deras val och handlingar. Är det vänskap? Inte för mig iallafall!



Om jag anser att min vän gjort fel då säger jag det till henne, men jag står på hennes sida, jag försvara hon med allt jag har och visar att ovansätt vad du gör så kommer du alltid ha mig kvar. För vad ska man ha vänner till om de inte kan finns där när man behöver dem som mest? De äger mitt hjärta  och jag gör allt för dem, och de gör allt för mig.

Tänk Örnsköldsvik med ett sex and the city gäng av tjejer, jävlar va bra de skulle vara. Men oj oj va rykten skulle gå, då jävlar skulle alla bittra människor dra på mungiporna och spy ut avundsjuka kommentarer. För åsikter, handlingar och prat skapar rykten och skandaler.För jag tror att det är de som är mest olyckliga och de som inte tar tag i sitt egna liv utan störs sig på andra som snackar skit! De bitterfittor och tråkiga. Jag tycker bra om alla tills de bevisat motsattsen. Ge alla en chans att visa vem de är, så kommer man upptäcka att bakom den hårda fasaden finns ett gott hjärta. (OFTAST)!!

För sjävlsäkra kvinnor som dessa skapar åsikter åt höger och vänster. Det är percis vad som är underbart, någon som rör runt i grytan och tar oss kvinnor in i 2000-talet, där kvinnor äger, njuter och lever-singlar, gifta, sambos och allt där i mellan.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

100 000 åsikter!

Babe I like It

 

Ida

 

Läser till sjuksköterska, färdig juni 2012, då börjar verkligheten efter 3 års universitetsutbildning.

Skriver om allt och ingenting- allt från sex/kärlek- åsikter om livet/trauma/krig/sjukdomar- träning och hälsa. Läs gärna och lämna gärna kommentarer om det ni läst!

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards